Kerriepaksoi met gegratineerde kaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 2 grote struiken paksoi
  • 2 stuks rode uien
  • boter
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 dl melk
  • zout en vers gemalen peper
  • 150 gram gemalen kaas
  • 500 gram rundergehakt
  • paneermeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 g C. Kook de aardappelen met zout gaar. Verhit de boter in een flinke pan en fruit hierin de in ringen gesneden ui. Voeg de kerriepoeder toe. Schep de in reepjes gesneden paksoi erdoor en fruit 5 min mee.Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Maak van het gehakt kl balletjes en bak ze gaar. Vul een ingevette ovenschaal met de puree, dan de gehaktballetjes en als laatste het paksoi/uimengsel. Meng de gemalen kaas met het paneermeel en verdeel het over de schotel. Leg er een paar klontjes boter tussen. Zet de schotel 20 min in de oven Lekker met een glaasje droge witte wijn.

Bronvermelding