Menu
'Zwolse mosterdsoep' Van oma Bakker.. Waanzinnig lekker. Echt het proberen waard
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
1 ui, gesnipperd
40 gram boter
1 theelepel kerriepoeder
1 knoflookteen, geperst
2 eetlepels bloem
800 ml kippenbouillon
2 eetlepels Zwolse mosterd
4 eetlepels slagroom
2 eierdooiers
handje bieslook (voor de garnering )
Bereiding
Doe de boter in de koekenpan en fruit de ui.
Roer er de kerriepoeder, knoflook en de bloem door.
Schenk langzaam de bouillon erbij.
Blijf roeren tot de soep licht gebonden is en laat nog vijf minuten zachtjes koken.
Zeef de soep. Breng de soep opnieuw aan de kook en roer de mosterd erdoor.
Klop de eierdooiers en de slagroom los in een kommetje.
Roer er vier eetlepels hete soep door.
Schenk dit mengsel bij de soep.
Roer alles krachtig door en neem direct erna de pan van het vuur.
Serveer in een mooie kom en garneer met wat kruiden