'5 heerlijke en makkelijke borrelhapjes met salami en kaas' Lekker pittig

Anders, Hapje, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Stokbroodjes salami-kaas 1 stokbrood 1 salamiworst 5 plakjes belegen kaas prikkers Snijd het stokbrood, salami en kaas in schijfjes. Leg op het stokbrood een schijfje salami en kaas zet het vast met een prikker. Verwarm alles 5 minuten op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden C. Salami belegen kaas hapje 150 gram gesneden salami 100 gran gesneden belegen kaas Snijd de plakjes kaas in 4 stukjes en rol dit samen met de salami in elkaar. Zet het vast met een prikker. Kleine pizzaatjes salami 8 shoarmabroodjes 100 gram salami 1 rode paprika 100 gram geraspte kaas pastasaus 8 shoarmabroodjes 100 gram salami 1 rode paprika 100 gram geraspte kaas pastasaus Salamiknopen 2 plakjes salami 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid bloem om te bestuiven 1 ei, losgeklopt 50 gram geraspte belegen kaas Snijd de salami heel fijn. Druk de plakjes bladerdeeg per 2 aan elkaar vast tot een rechthoek. Leg 1 deegplak op een licht met bloem bestoven werkvlak. Verdeel de salami erover. Leg de tweede deegplak erop. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 10 x 20 cm. Bestrijk het deeg met ei en strooi de kaas erover. Druk de kaas stevig op het deeg en snijd het in lange repen van 1 cm breed. Leg in elke reep een knoop en leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de kaasknopen tot het moment van afbakken afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de knopen in 15 minuten lichtbruin en gaar. Salami boursinpuntjes 1 pakje gesneden salami 1 bakje kruiden boursin Leg een plakje salami op een plankje en smeer deze dun in met een laagje roomkaas. Leg er een plakje salami overeen en smeer deze ook weer opnieuw dun in. Blijf dit herhalen tot je 5 a 6 plakjes heb. Het laatste plakje smeer je niet in. Pas op dat je er niet te veel druk op zet anders loopt de roomkaas er tussen uit. Zet het geheel even in de koelkast om op te stijven. Snijd het vervolgens in puntjes.

Bronvermelding