Aardbeien-kipsalade

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 25 gram boter/margarine
  • 1 sinasappel
  • 125 ml créme fraîche
  • 3 el mayonaise
  • 2 el jonge jenever
  • 200 gram ijsbergsla
  • 500 gram aardbeien

Bereiden

Kipfilets inwrijven met zout en peper. In boter op middelmatig vuur snel bruin en gaar bakken. Kip uit de pan nemen en laten afkoelen. Sinasappel schillen en witte velletjes eraf halen. In een diep bord de sinasappel in plakken van 1/2 cm snijden. Deze plakken in vieren delen evt. pitten verwijderen. Het achtergebleven sap in een kommetje doen met créme fraîche, jenever, mayonaise en zout. Dit tot een sausje roeren. IJsbergsla in smalle reepjes snijden. Aardbeien schoonmaken en halveren. Kipfilet in kleine blokjes snijden. In een kom luchtig door elkaar scheppen: kipblokjes, sinasappelstukjes, ijsbergsla en aardbeien. Veel peper erboven malen. Saus erover schenken maar nog niet erdoor scheppen. Direct opdienen.

Bronvermelding