'5 aparte en makkelijke borrelhapjes' De hapjes zijn heerlijk, ik krijg altijd veel complimenten

Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 26-08-2012 | 44 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Gekruide kipstukjes met jalapeño-koriandermayonaise: 2 kipfilets in kleine blokjes snijden. Kipstukjes rondom bestrooien met zout en peper. In pan olijfolie verhitten. Kip in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Kip uit de pan scheppen en achtergebleven bakvet eruit schenken. Kip in pan terug doen. Scheut droge sherry erbij schenken. Dan 1 teentje knoflook u.d.k. erbij. Komijn, paprikapoeder en tijm erover strooien en kip omscheppen. Pan op vuur terug zetten en kip afgedekt in ca. 5 minuten zachtjes gaar stoven, af en toe omscheppen. Jalapeño-koriandermayonaise: Pureer 2 el jalapenopepers met een bosje koriander (incl. steeltjes), 1 teen knoflook en 1 el limoensap in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer tot een groene pasta. Meng 6 el mayonaise erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveren: Leg een pluk rucola in een schaaltje, daarop wat van de mayonaise en daarop kipstukjes. Waldorfsalade: Snijd 1 appel (Braeburn) in blokjes en marineer ze een 1/2 uurtje in een scheutje sherry en wat citroensap. Giet het vocht af (bewaren) en doe er 1 gerookte kipfilet in stukjes bij, 2 bleekselderijstengels in boogjes en een handje gehakte walnoten. Meng een paar el mayo met zure room, wat grove mosterd en wat honing. Verdun dit met de marinade tot de gewenste dikte en schep door de salade. Serveer in een schaaltje met een walnoot erop. Gemarineerde mozzarella in Prosciutto: Snijd 2 bollen buffelmozzarella ieder in 6 stukken. Snijd wat basilicum klein en voeg toe aan de mozzarella, samen met een scheut goede olijfolie, peper, zout en wat gemalen chili. Serveren: snijd plakken Prosciutto in de lengte door, leg er wat rucola op en een stuk mozzarella en rol op. Leg 2 rolletjes per persoon op een bordje met wat balsamico. Ik had er ook nog een gevulde peppadew bij gelegd. Beenham met artisjok en walnotendressing: Stamp 25 g walnoten met 1 teen knoflook fijn in een vijzel en stamp er vervolgens 1/2 el mosterd, 2 el sinaasappelsap en 4 el olijfolie door. Breng pittig op smaak met zout en peper. Laat 1 blik artisjokharten uitlekken en snijd ze in dunne plakjes. Snijd 100 g. beenham in brede repen en verdeel over 6 bordjes en leg er wat artisjokharten op. Bedruppel de borden met walnotendressing en bestrooi de artisjokharten met extra (versgemalen) peper. Gebakken geitenkaasjes: Omwikkel kleine zachte geitenkaasjes met ontbijtspek en bak ze in een droge koekenpan een paar minuten. Leg wat rucola op 6 bordjes, bedruppel met dressing en strooi er wat kappertjes over. Hierop komt het geitenkaasje.

Bronvermelding