Kruidenboter

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 05-06-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter
  • zout
  • peper
  • citroensap
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl groene kruiden
  • chili- of paprikapoeder

Bereiden

Haal de roomboter uit de koelkast en laat deze in ca. een halfuur op kamertemperatuur komen. Voeg toe naar smaak zout en peper uit de molen, uitgeperste knoflooktenen, kneepje citroensap, groene kruiden (bieslook, oregano, thijm, majoraan) en strooi er wat chili- of paprikapoeder over. Prak de massa met een vork goed door elkaar. Even met de theelepel een mespuntje proeven. De boter moet dan al kruidig en zoutig smaken. Afdekken met folie en op een koele plaats bewaren. Voor gebruik dient de boter goed smeerbaar te zijn. Evt. kan ook wat kerriepoeder toegevoegd worden.

Materialen

schaaltje, vork, theelepel

Bronvermelding