Heerlijk broodje brie uit de oven

Brood/sandwiches, Lunch, 2 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-05-2007 | 27 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 grote waldkorn of italiaanse bollen
  • 250 g brie
  • 3 el honing
  • 50 g rucola
  • pijnboompitjes
  • 3 plakjes serranoham
  • olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor.Snijd de brie in plakken.Bak de broodjes af in de oven,niet te lang. Haal ze uit de oven,snij doormidden en leg ze nog even in de oven zodat de snijvlakken knapperig worden. Bak intussen de serranoham krokant in de antiaanbakpan. Laat de plakken even afkoelen op t aanrecht,dan worden ze sneller krokant. Haal de broodjes opnieuw uit de oven,besprenkel de snijvlakken met een beetje honing,beleg alle 4 zijden ruim met brie,besprenkel nog eens met wat honing. Doe de broodjes weer in de oven en bak net zolang totdat de brie gesmolten en lichtbruinig kleurt. Verkruimel de serranoham over beide broodjes,leg er flink wat rucola op(met beetje olijfolie)en strooi de pijnboompitjes erover. Eet smakelijk!

Materialen

Oven,pan met anti aanbaklaag.

Bronvermelding