Toetje: Verse vijgentaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-07-2007 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • Voor deeg:
  • 180 gram gezeefde bloem
  • 90 gram (riet)suiker
  • 90 gram zachte boter
  • 1 eierdooier
  • snufje zout
  • Voor vulling:
  • 100 gram zachte boter
  • 75 gram (riet)suiker
  • 2 losgeklopte eieren
  • 100 gram blanke amandelen, fijngemalen
  • 2 eetl. bloem
  • 7 verse vijgen, in dikke plakjes
  • 125 gram sinaasappel-of abrikozenjam

Bereiden

Deeg kneden van bloem, suiker, boter, eidooier en snufje zout. Evt. 1 eetl. koud water toevoegen. Deeg indrukken op bodem en wanden taartvorm. Afdekken met plastic folie en ca 30 min. in koelkast laten rusten. Oven voorverwarmen op 200 graden. Vulling: boter en suiker tot romige massa kloppen. In delen eieren, amandelen en bloem erdoor kloppen. Vulling over taartbodem verdelen en plakjes vijgen er dakpansgewijs indrukken. Taart ca. 10 min bakken in oven, dan oven terugschakelen naar 180 graden. Taart nog 30 min. gaar en goudbruin bakken. Intussen in pannetje jam en sinaasappelsap in 10 min. iets laten inkoken op laag vuur. Jam zeven. Taart uit oven met warme jam bestrijken en verder laten afkoelen.

Materialen

ingevette lage taartvorm

Bronvermelding