Ierse aardappelkoekjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pond gekookte kruimige aardappelen
  • 1 tl zout
  • 2 el boter
  • 125 gr bloem

Bereiden

Pureer de aardappelen, meng er het zout, de boter en de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot 1,5 cm dikte en steek er ronde koekjes uit van ongeveer 10 cm doorsnede. Drie à vier minuten per kant bakken in wat olie, boter of spekvet totdat ze goudbruin zijn. Serveer met een klontje boter of crème fraȋche. Meng wat extra bloem door het deeg als het te slap is, wat melk of room als het te stug is en een ei als de aardappelkoekjes uit elkaar vallen. Variëren kan eindeloos. Kruiderij naar smaak (peterselie, bieslook, gesmoorde gesnipperde ui, tijm) maar uitgebakken spekjes kunnen ook. En je kunt ze met van alles beleggen.

Bronvermelding