Baskische omelet

Anders, Lunch, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 06-06-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 2 groene pepers
  • 2 eetl. olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eieren
  • 4 plakken ham
  • peterselie

Bereiden

Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine stukken. Ontpit de pepers en snijd ze in dunne reepjes. Bak de fijngesneden knoflook glazig in de hete olie, doe de tomaten en de pepers erbij en laat alles een minuut of tien op een zacht vuur sudderen. Meng er een beetje peper en zout en de fijngehakte peterselie door. Klop de eieren los en giet ze over de groenten in de pan. Laten opstaan tot de eieren volkomen gestold zijn. Maak rolletjes van de plakken ham en leg die op de omelet alvorens op te dienen.

Bronvermelding