Menu
'Noedels met gehakt en peultjes' Dit is lekkerste, snelste Oosterse gehaktschotel die wij ooit hebben gegeten
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
olie om in te wokken
1 bundeltje bosuitjes (5 a 6 stuks), in schuine stukken van 2 cm gesneden
1 rode paprika, in repen
stukje gember, gehakt (25 gr)
sausje van: 90 ml water / 30 ml vissaus / 30 ml sojasaus / 20 ml droge sherry / 20 ml zoete chilisaus en een eetlepel hoisinsaus
3 ons rundergehakt
150 gr peultjes (bv uit de diepvries)
1 el bloem
125 gr noedels
verse koriander, een flike hand, gehakt
Breng een pan water aan de kook om de noedels straks in te koken.
Wok de bosuitjes, paprika en gember kort in wat olie totdat ze halfgaar zijn.
Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin.
Voeg het sausmengsel toe en schep door.
Kook de noedels gaar.
Voeg de peultjes toe aan de wok, blijf omscheppen en bak dit ook nog eens 3 minuten.
Doe de eetlepel bloem erbij om te saus wat te binden.
Voeg de noedels toe aan de wok en serveer het dan met de verse koriander.