Menu
Pastasalade met tomaten, avocado, pesto en spekjes
Ingrediënten
- zout en peper naar smaak
- 5-8 rijpe tomaten
- 2 el (zelfgemaakte) pesto
- handje basilicum
- 1 avocado
- 125 gr spekreepjes
- 300 gr vlinderpasta
- 2 bolletjes mozzarella
- geroosterde pijnboompitten
Bereiden
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de tomaten en avocado in blokjes. Scheur er de bolletjes mozzarella doorheen. Bak de spekjes bruin. Voeg hier de pesto, tijm en wat zwarte peper aan toe. Snij de basilicum fijn. Rooster de pijnboompitten in een pan. Doe de (licht afgekoelde) pasta, spekjes en basilicum bij de tomaten, avocado en mozzarella. Strooi de pijnboompitten eroverheen. Meng alles door elkaar. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Materialen
Grote schaal.