Aardappel-Preisoep met Hollandse Nieuwe

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 28-05-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels (afkokers)
  • 1 liter visbouillon (van tablet)
  • 3,5 dl melk
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 250 gram prei
  • vers gemalen peper
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 haringen
  • 2 eetlepels peterselie

Bereiden

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in circa 15 minuten gaar in de visbouillon. Pureer de gare aardappelen ,et de bouillon met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de melk toe en breng de soep zachtjes aan de kook. Snijd de uien in ringen en fruit ze met kerriepoeder in de hete olijfolie. Verdeel de prei in smalle ringetjes. Schep ui, prei en versgemalen peper door de soep en warm goed door. Meng de crème fraîche door de soep. Snijd de haringen in lange reepjes. Verdeel de soep over borden of kommen, leg de haringreepjes erop en strooi de peterselie erover. Serveer er grof boerenbruinbrood bij met boter.

Bronvermelding