Massala kip op de wijze van Ellen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 16-01-2007 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet blokjes
  • 2 st uien
  • 7 st aardappels (grote)
  • 400 gr sperziebonen
  • 0,5 l blikje tomatenblokjes
  • 250 cc water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 st maggiblokjes
  • 3 eetl massala
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetl sambal badjak
  • 1 flinke scheut ketjap asin
  • 500 gr pandan rijst

Bereiden

Snijd de kip en uien in strukjes en bak ze aan met de knoflook, voeg de tomatenblokjes met sap toe en de bouillonblokjes met het water. Nu de massala. Schil en snijd de aardappels in 4 of 6 stukken en voeg ze toe s met de maggiblokjes. Na ca. 10 min. de gebroken spercibonen toevoegen. Lekker laten pruttelen tot de aardappels gaar zijn. Op smaak brengen met ketjap asin en sambal badjak. Lekker met pandan rijst en evt. een frisse komkommersalade. Eet smakelijk en drink er een koele rosé bij!

Materialen

grote braadpan

Bronvermelding