Ansjovisbroodjes

Anders, Lunch, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 07-06-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovis
  • 4 sneetjes oud wittebrood, ontkorst
  • 50 gram boter
  • 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 hard gekookt ei

Bereiden

Laat de ansjovisfilets op een zeef uitlekken. Wrijf de 4 filets door een zeef tot puree. Roer de boter tot room en meng de puree erdoor. Snijd de sneetjes brood in verschillende vormen, bijvoorbeeld driehoeken, ruiten of rondjes. Rooster deze op het bakblik in de oven of onder de grill. Laat ze afkoelen. Neem de dooier uit het hardgekookte ei, wrijf deze door een zeef en hak het eiwit fijn. Besmeer de stukjes brood piramidevormig met de ansjovisboter. Snijd de overige ansjovisfilets in zeer dunne reepjes en leg deze kruisvormig op de boter. Garneer met eiwit, eierdooier en peterselie.

Bronvermelding