Ansjovisrolletjes

Anders, Lunch, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 07-06-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 witte boterhammen
  • 50 gram boter
  • franse mosterd
  • 50 gram geraspte kaas
  • 4 ansjovisfilets

Bereiden

De korstjes van de boterhammen snijden. Met een deegroller één keer over de boterhammen rollen. De boterhammen dun met boter en mosterd besmeren en bestrooien met geraspte kaas. Onder aan iedere boterham een ansjovisfilet leggen. De boterhammen, beginnend aan de kant van de ansjovis, oprollen, zodat de ansjovisfilet in de lengte in het broodrolletje ligt. De ansjovisrolletjes in een ovenvast schaaltje of op een bakplaat leggen. In een steelpannetje 2 eetlepels boter laten smelten. De gesmolten boter over de rolletjes verdelen. De oven voorverwarmen op 225° C. De broodrolletjes in circa 7 minuten boven in de oven goudbruin bakken. Direct serveren.

Bronvermelding