Canneloni met geitenkaas en spinazie

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 08-06-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 g diepvriesspinazie
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel rozemarijn,fijngehakt
  • zeezout en versgemalen peper
  • 250 g verse lasagnevellen
  • olijfolie om in te vetten
  • 400 g gepelde tomaten,gepureerd
  • 2 teentjes knoflook

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220˚C.Kook de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.Laat de spinazie daarna goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit.Dat is belangrijk,anders wordt de vulling waterig en flauw.Meng de spinazie met de geitenkaas, honing en rozemarijn in een kom.Proef en breng op smaak met zout en peper.Proef weer en doe er eventueel nog wat honing en/of rozemarijn door.Maak intussen als volgt de tomatensaus:bak de gesnipperde ui glazig in een pan met dikke bodem.Voeg de tomaten, de uitgeperste teentjes knoflook en wat zout en peper toe en laat dit inkoken.De saus moet in tegenstelling tot de 'normale' tomatensaus niet dik te dik zijn.Snijd de verse lasagnevellen in 20 gelijke stukken van ongeveer 15 cm.Breng een grote pan water aan de kook en kook 2 à 3 stukken tegelijk beetgaar.Dit duurt ongeveer 2 minuten.Haal de stukken met een schuimspaan voorzichtig uit het water en leg ze op een vochtige theedoek.Kneed een rolletje van het spinaziemengsel en leg dat in het midden van het lasagnevel,over het breedste deel.Rol het vel losjes op.Leg de rolletjes in een met olijfolie ingevette, rechthoekige ovenschaal en schenk hier de tomatensaus over.Bak de canneloni in 25 minuten gaar in de oven.

Bronvermelding