Menu
Bleekselderij met spek
Ingrediënten
- 6-8 stengels Bleekselderij
- 1 Wortel
- 1 Kleine Ui
- 1 teentje Knoflook
- 1 pakje Spekjes
- 40 gr Boter
- 175 ml Groentebouillon
- 1 Laurierblad
- 1 el Gehakte Perterselie
- Zout
- Peper
Bereiden
Maak de bleekselderij schoon en snijd ze in stukken van 2,5 cm lang.
Maak de wortel, ui en knoflook schoon.
Snijd de wortel en ui fijn en de knoflook in dunne plakjes.
Snijd het spek in dobbelsteentjes.
Smelt de boter in een pan of wok.
Bak daarin op een laag vuur het spek, de wortel, ui en knoflook tot ze wat zachter maar nog beetgaar zijn.
Voeg de stukjes bleekselderij toe en bak het geheel nog 2-3 min.
Voeg de bouillon, laurierblad en peterselie toe.
Breng op smaak met zout en peper en breng het aan de kook.
Zet het vuur lager en laat de groenten met een deksel op de pan ca. 15 min. zachtjes koken tot de bleekselderij zacht is en de vloeistof bijna volledig verdampt is.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi rijkelijk met fijngehakte peterselie.
Serveer heet.
Materialen