Kipsaltimbocca

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 08-06-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • zout,versgemalen peper
  • 8 plakken coburgerham
  • 16 blaadjes basilicum
  • 3 zongedroogde tomaten
  • bloem
  • 25 g boter
  • 100 ml droge witte huiswijn
  • 1 eetl kappertjes

Bereiden

Halveer de kipfilets overdwars en leg ze tussen 2 lagen plasticfolie.Sla de filets met de onderkant van een pan tot hele dunne schnitzels in 8 gelijke delen. Bestrooi de kipschnitzels met peper en omwikkel ze met de ham en de blaadjes basilicum en steek dit vast met cocktailprikkers. Snij de tomaten in reepjes. Bestrooi de schnitzels licht met bloem. Verhit de boter in een grote koekepan en bak de schnitzels aan beide kanten aan.Haal het vlees uit de pan. Schenk de wijn bij het achtergebleven bakvet en laat de wijn op een laag vuur ca. 4 minuten inkoken. Leg het vlees terug in de pan en laat het in ca. 4 minuten gaar worden.Breng het op smaak met zout en peper. Serveer het vlees op een voorverwarmde schaal met de saus. Garneer met extra blaadjes basilicum, de reepjes tomaat en de kappertjes.

Materialen

cocktailprikkers

Bronvermelding