'Aardappelovenschotel met bacon en camembert' Een heerlijke makkelijke maaltijd

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 26-08-2012 | 51 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

750 g schoongeboende krielaardappeltjes 4 plakjes bakbacon of rugspek, zonder zwoerd 4 bosuitjes, in dunne ringetjes 1/2 camembert, Reblochon de Savoie of raclette (250 g) 1 dl slankroom Bereiding 1 Kook de aardappeltjes Verwarm de oven voor op 230 °C (hetelucht 210 °C). Kook de krielaardappeltjes beetgaar in een pan met licht gezouten, kokend water, giet ze af en doe ze over in een ingevette, ondiepe ovenschaal. 2 Bak het spek Knip intussen met een keukenschaar de bacon of het spek in dunne reepjes. Doe ze in een koude koekenpan met antiaanbaklaag en bak ze 1 min. op hoog vuur tot ze knapperig zijn. Schep ze met een schuimspaan op een bord en voeg hieraan de bosuitjes toe. 3 Prepareer de kaas Snijd het halve kaasje horizontaal doormidden, zodat u 2 halvemaantjes krijgt (verwijder van raclette eerst de harde korst). Kerf de witte korst kruislings in, zodat de kaas gemakkelijker smelt. 4 Stel de ovenschotel samen Strooi de spekjes, bosuitjes en flink wat peper over de aardappeltjes. Schenk de room erover uit. Leg de 2 stukken kaas erop, met de korst naar boven. Zet de ovenschotel 7-10 min. in de oven, of tot de kaas gesmolten en door en door heet is. Serveer hem direct.

Materialen

Dit bistrogerecht, geïnspireerd op tartiflette uit de Franse Savoye, is gemaakt met krielaardappeltjes en wordt geserveerd met augurkjes, radijsjes en een frisse groene salade.

Bronvermelding