Gegratineerde rundvleesschotel met rode kool

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 17-02-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram mager rundvlees of varkenspoulet
  • 2 st uien
  • 1 scheut olijfolie
  • 2 dl bouillon
  • tijm/laurier naar eigen smaak
  • 0,5 stuk rode kool of een pot rode kool
  • 1 kg aardappelpuree of aardappelpuree uit een pakje
  • 2 st grote goudrenetten appelen
  • 50 gram geraspte kaas (30+)
  • 3 el paneermeel
  • Maizena

Bereiden

Snijd het vlees in grove stukken en snipper de uien. Bak het vlees aan en fruit daarna de ui glazig in de hete olie. Bak dit mengsel rondom bruin en giet de voorverwarmde bouillon erbij. Voeg ook al de kruiden toe, bij rundvlees: laat het vlees op een laag vuur in ca. 2 uur gaar stoven; bij varkenspoulet: laat het vlees in ca. 1/2 uurtje gaar stoven. Bereid ondertussen de aardappelpuree. Snipper de rode kool en kook deze in 20 minuten gaar, of neem een pot rode kool, laat uitlekken en voeg suiker/zout/nootmuskaat/kaneel toe naar smaak. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Strooi peper en zout over het vlees en bind het stoofvocht met maizena of aardappelmeel. Snijd de appel in dunne partjes. Leg de gekookte rode kool (of rode kool uit pot) en de appel op het vlees en dek het geheel af met aardappelpuree. Vermeng het paneermeel met kaas en strooi dit over het gerecht. Laat er in een hete oven een knapperig korstje op komen (ongeveer een kwartiertje). Smakelijk! Per portie 380 kcal.

Materialen

Braadketel, ovenschaal

Bronvermelding