Koolschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 17-01-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote uien
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2-4 theelepels sambal oelek
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 kilo spitskool
  • 1 750 gr aardappelpuree
  • 200 gram geraspte kaas

Bereiden

gehakt rul bakken,gesnipperde uien toevoegen en meebakken voeg ketjap,sambal,gembersiroop en 1 eetlepel kerrie toe.bak het geheel nog 10 minuten snijd de kool in brede repen enlaat dit 8 minuten koken in een bodempje water en een eetlepel kerriepoeder. aardappelpuree bereiden. in de ovenschaal de helft van het gehakt over de bodem de uitgelekte kool erover, de rest van het gehakt erover. dek het geheel af met de aardappelpuree.kaas erover en 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

Materialen

oven,ovenschaal,pan en braadpan

Bronvermelding