'Chocoladefudge met speculaas en marshmallows' Mijn vrienden vonden het onweerstaanbaar Lekker lekker lekker

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

350 gr donkere chocolade 400 ml zoete gecondenseerde melk 2 handenvol spekjes (marshmallows), in stukjes geknipt 100 gr speculaas, in stukjes 115 gr ongezouten roomboter Werkwijze: Bekleed een vorm (ik gebruikte een glazen pyrex schotel van 20cm op 20cm) met plastiekfolie. Doe de chocolade in stukjes in een kom, samen met de boter en de gecondenseerde melk. Verwarm dit au bain marie tot de chocolade gesmolten is. Roer regelmatig en roer het goed door tot het mooi gemengd is. Haal het van het vuur en voeg de speculaas toe en meng goed. Voeg dan de spekjes toe. Meng niet te lang want de spekjes beginnen meteen te smelten. Giet het mengsel in de kom en strijk het een beetje glad. Dek af en laat opstijven in de ijskast. Snij in stukjes en serveer recht uit de ijskast.

Bronvermelding