Menu
'2 X Gebakken kikkererwten met spicy specerijen' Deze gebakken kikkererwten zijn gezond en onwijs lekker gekruid. Een topper
Ingrediënten
- kikkererwten
Bereiden
Met kerriemix
1 blik kikkererwten (425 ml)
1/2 eetlepel kerriepoeder
1 koffielepel Provençaalse kruiden
1/4 eetlepel piment d'Espelette
1 glas olijfolie
fleur de sel.
Stort de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af, laat uitlekken en rol ze droog in een handdoek.
Meng het kerriepoeder, de Provençaalse kruiden en de piment d'Espelette in een schotel, voeg er de kikkererwten aan toe en roer goed om.
Verhit de olijfolie in een wok of sauteerpan, stort er de kikkererwten in en bak ze snel aan tot ze lichtjes goudgeel kleuren.
Haal de erwten uit de pan met een schuimspaan, laat ze uitlekken op keukenpapier, bepoeder lichtjes met fleur de sel en dien heet op.
met knoflook/paprikamix
800 gram kikkererwten
1,5 eetlepel olijfolie
3 theelepels kruidenmix (zie hieronder)
2 theelepels suiker
1,5 theelepel gemalen komijn
1,5 theelepel zoete paprika
1 theelepel cayenne peper
½ theelepel knoflook kruiden
½ theelepel zout
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de kikkererwten heel goed en leg ze vervolgens op een stuk keukenrol te drogen. Droog ze nog even extra goed af met een ander stuk keukenrol, dat ze zo droog mogelijk worden. Als de velletjes er vanaf gaan door het droogwrijven, is dat geen probleem. Als je het lekker vindt kun je eventueel de losse velletjes bakken in de pan tot ze krokant zijn en dan opeten of je gooit ze weg.
2. Terwijl de kikkererwten te drogen liggen, maak je de kruidenmix. Doe alle ingrediënten voor de kruidenmix bij elkaar in een schaal en meng het door elkaar.
3. Doe de kikkererwten in een schaal en doe de olijfolie erbij. Meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens naar eigen smaak de kruidenmix toe. Bepaal zelf hoeveel jij genoeg vindt qua smaak.
4. Doe de gekruide kikkererwten op een bakplaat met bakpapier erop en zet het 40-60 minuten in de oven. Schud de bakplaat tussendoor een paar keer.
5. Als ze bijna klaar zijn, houd ze dan extra goed in de gaten. Ineens gaan ze heel hard namelijk. Als ze lekker krokant zijn en een goudbruin kleurtje hebben, zijn ze klaar. Zodra ze uit de oven liggen af te koelen worden ze nog iets krokanter.