Menu
Yoghurt reepjes met aarbeien muntsaus
Ingrediënten
- 1 el Gembersiroop
- 2 el Ahornsiroop
- 50 ml Magere melk
- 200 ml Griekse Yoghurt 0 % vet
- 4 blaadjes Witte gelantine
- 300 gr Aardbeien
- 2 el Kruizemunt
- Sap van 1/4 citroen
- Zoetstof naar smaak
Bereiden
- Week de gelatine blaadjes 5 minuten in ruim koud water;
- Breng de melk aan de kook;
- Voeg hier de gember en ahornsiroop aan toe;
- Haal de pan van het vuur;
- Knijp de gelatine goed uit en los de gelatine er in op;
- Roer van het vuur af de yoghurt er door;
- Eventueel met zoetstof op smaak brengen;
- Giet het geheel in een platte schaal zodat er een ongeveer 2 cm. dikke laag ontstaat;
- Laat het geheel in 2 uur opstijven in de koelkast;
- Was de aarbeien en verwijder de kroontjes en eventueel vieze plekjes;
- Hou acht mooie kleine aarbeien achter;
- Pureer de rest met de munt en citroensap;
- Eventueel op smaak brengen met zoetstof;
- Snij de Yoghurt in lange repen van ongeveer 2cm. breedt;
- Snij deze repen door de helft;
- Verdeel de repen over de gebaksbordjes en maak op met de achtergehouden aardbeien en de aardbeien muntsaus.
Materialen
- Steelpan, - Staafmixer, - Platte schaal, - Mengkommen, - Kookplaat/gasfornhuis, - Lepels, 2 gebaksbordjes