Yoghurt reepjes met aarbeien muntsaus

Anders, Nagerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 27-11-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el Gembersiroop
  • 2 el Ahornsiroop
  • 50 ml Magere melk
  • 200 ml Griekse Yoghurt 0 % vet
  • 4 blaadjes Witte gelantine
  • 300 gr Aardbeien
  • 2 el Kruizemunt
  • Sap van 1/4 citroen
  • Zoetstof naar smaak

Bereiden

- Week de gelatine blaadjes 5 minuten in ruim koud water; - Breng de melk aan de kook; - Voeg hier de gember en ahornsiroop aan toe; - Haal de pan van het vuur; - Knijp de gelatine goed uit en los de gelatine er in op; - Roer van het vuur af de yoghurt er door; - Eventueel met zoetstof op smaak brengen; - Giet het geheel in een platte schaal zodat er een ongeveer 2 cm. dikke laag ontstaat; - Laat het geheel in 2 uur opstijven in de koelkast; - Was de aarbeien en verwijder de kroontjes en eventueel vieze plekjes; - Hou acht mooie kleine aarbeien achter; - Pureer de rest met de munt en citroensap; - Eventueel op smaak brengen met zoetstof; - Snij de Yoghurt in lange repen van ongeveer 2cm. breedt; - Snij deze repen door de helft; - Verdeel de repen over de gebaksbordjes en maak op met de achtergehouden aardbeien en de aardbeien muntsaus.

Materialen

- Steelpan, - Staafmixer, - Platte schaal, - Mengkommen, - Kookplaat/gasfornhuis, - Lepels, 2 gebaksbordjes

Bronvermelding