Menu
Caribische Pepperpot
Ingrediënten
- 600 gr mager rundvlees
- 1,2 ltr runderbouillon
- 4 takjes tijm
- 10 cm verse gember, fijngesneden
- 1 ui, grof gesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 laurierblad
- 6 pimentbessen
- zout, peper
- 450 gr aardappelen
- 400 gr zoete aardappel
- 450 gr flespompoen
- 1 bos kousenband
- 4 lenteuitjes
- 1-2 madame jeanette pepers, fijngesneden
- 400 ml kokosmelk
Bereiden
Snij het vlees in blokken van ongeveer 1,5 cm per stuk en doe het in een gietijzeren pan. Voeg de bouillon, tijm, gember, ui, knoflook, laurierblad en piment bessen toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng dit geheel aan de kook, haal het schuim er met een schuimspaan af (let op dat je de kruiden niet mee schept). Draai het gas wat lager en laat zachtjes 30 minuten zachtjes koken.
Snij de aardappelen, zoete aardappelen en pompoen in grove stukken, ongeveer 4 cm per stuk. Verwijder de buitenste bladeren van de lente ui en sla ze slap met een zwaar mes om de smaak goed los te krijgen. Snij de pepers fijn. Snij de kousenband grof in stukken van ongeveer 4 tot 5 cm.
Tegen de tijd dat je klaar bent met snijden heeft het vlees 30 minuten zachtjes gekookt.
Voeg alle groenten toe, evenals de kokosmelk en roer het geheel goed door.
Breng opnieuw aan de kook, draai het gas vervolgens weer laag en laat het geheel nog 30 tot 35 minuten zachtjes koken.
Roer nog 1 keer door en dien op.