Menu
AARDAPPEL: * Aardappelbakjes met sla en geitenkaasballetjes
Ingrediënten
- 75 g pistachenoten
- 150 g zachte geitenkaas
- frituurolie
- 2 grote vastkokende aardappelen
- 1 zak gemengde sla (100 g)
- zeezout
- extra nodig:
- mandoline (of fijne groenteschaaf)
- frituurpan
- vogelnestvorm
Bereiden
Hak de pistachenootjes fijn. Vorm van de geitenkaas 12 bolletjes en rol deze door de pistachenootjes. Bekleed een bord met keukenpapier. Verhit de olie in een frituurpan tot 180 graden C. Schil de aardappelen en schaaf ze met de mandoline in dunne reepjes. Droog deze reepjes in een theedoek. Verdeel ze in de grootste vogelnestjesvorm tot een bakje. Druk de kleinere vorm op de aardappelreepjes zodat deze tijds het bakken op hun plaats blijven. Frituur het aardappelbakje in cirxa 3 minuten goudbruin. Laat het aardappelbakje op keukenpapier uitlekken en bestrooi deze met zeezout. Bak op dezelfde wijze nog 3 bakjes. Verdeel de sla en geitenkaasbolletjes over de aardappelbakjes en serveer.
Materialen
435 kcal