Turkse vegetarische wrap

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-01-2005 | 28 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 st aubergine
  • 4 st middelgrote trostomaten
  • 2 el olijfolie
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 1 thl kaneelpoeder
  • 1/2 thl gemalen komijn (djinten)
  • 1 el oregano
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 6 wraps of bloemtortillas (groot)
  • 100 gram fetablokjes
  • tzatziki (evt zelfgemaakt)

Bereiden

Pel en snipper de ui. Maak de aubergine en de tomaten schoon. Snijd de aubergine in blokjes en de tomaten in plakken. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak het vegetarisch gehakt met de gesnipperde ui bruin. Voeg het kaneelpoeder, de komijn, de oregano en peper en zout toe en pers de knoflook er boven uit. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak alles 2 minuten mee. Spreid de tortilla's uit. Schep op de middenvouw 1/6 deel van het gehaktmengsel. Leg er plakjes tomaat op en strooi er 1/6 deel van de fetablokjes over. Rol de tortilla om de vulling. Leg ze in een magnetronschaal en verwarm ze in de magnetron, afgedekt, 3 minuten op vol vermogen. Of leg de wraps in een ingevette ovenschaal. dek deze af met aluminiumfolie en verwarm ze ca. 15 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven. Lekker met tzatziki.

Materialen

oven hapjespan

Bronvermelding