Amerikaans appelschoteltje met ijs

Anders, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 14-06-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • boter
  • cornflakes
  • 4 appels
  • 2 eetl suiker
  • 1 zakje gepelde amandelen
  • 4 eetl rozijnen
  • kaneel
  • 4 bolletjes vanilleijs

Bereiden

Oven voorverwarmen op 150 graden. Hak de amandelen: doe ze in een plastic zak en sla er voorzichtig op met een hamer. Het moeten grove stukjes worden. Spoel een vuurvaste schotel om met water, niet afdrogen. Bedek de bodem van de ovenschotel met een laagje cornflakes. Leg hier en daar een klontje boter op de cornflakes. Schil en rasp de appels (of heel fijnsnijden). Roer door de appelrasp: suiker, fijngehakte amandelen, rozijnen, en eventueel geraspte citroenschil. Dit appelmengsel verdelen over de cornflakes in de ovenschotel. Hierover een tweede laagje cornflakes met hier en daar een klontje boter. Ovenschotel in de oven zetten. 20 minuten. Serveren met een bolletje vanilleijs ernaast.

Materialen

ovenschotel

Bronvermelding