Basis voor hartige taart (3 mogelijkheden)

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 14-06-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 1 pakje diepvries bladerdeeg
  • 70 gram koude boter
  • 1/2 theel zout
  • 150 gram bloem

Bereiden

Basis voor een hartige taart 1e mogelijkheid: Koop een blikje croissantdeeg en bekleed hiermee de schaal of vorm waarin je de taart bakt. 2e mogelijkheid: Koop een pakje diepvries bladerdeegplakjes en bekleed de vorm of schaal hiermee. 3e mogelijkheid: Deeg maken van de volgende ingrediënten: 70 gram koude boter 1 ei ½ theelepel zout 150 gram bloem Bloem in een kom, met twee messen de boter in kleine blokjes snijden in de kom met bloem. Ei en zout erbij en snel kneden tot een bal. Deze bal een uurtje in folie in de koelkast laten rusten. Daarna uitrollen zodat je een plak hebt waarmee je de schaal kunt bekleden. Voordat je een schaal met het deeg bekleed altijd eerst de ovenschotel invetten met boter. Als je geen kwastje hebt, gewoon met je vingers.

Bronvermelding