Champignonfondue

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 14-06-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 3 dl water
  • 1/2 bouillontablet
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 75 gram Kernhemkaas
  • 150 gram belegen Goudse kaas
  • 100 gram hamplak in blokjes
  • peper, zout
  • peterselie
  • brood bv ciabatta

Bereiden

Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en smoor deze in water met de bouillontablet gaar. Smelt de boter, voeg de bloem toe en daarna scheutje voor scheutje het champignonnat, zodat het een mooie gladde saus wordt. Snijd de kaas in heel kleine blokjes en roer deze met de ham door de saus en laat de kaas uitsmelten. Voeg de champignons toe en maak de fondue op smaak af met peper, zout en de fijngesneden peterselie. Doop stukjes brood in de fondue of giet hem op de borden over sneden brood. Een gezelligheidsmaaltijd. Kaas kan aangevuld worden met een klein stukje schimmelkaas, dat maakt het wat pittiger voor de liefhebber.

Bronvermelding