Menu
Amuse Geitenkaasbuideltjes 12 st
Ingrediënten
- 5 st vellen filodeeg
- 1 el olijfolie
- 150 gr geitenkaas
- 2 st zongedroogde tomaten, fijngesneden
- 1 tl tijm (gedroogd)
- 1/2 bekertje zure room (à 125 ml)
- vers gemalen zwarte peper
- 1 el honing
Bereiden
Voorbereiding:
Filodeeg in plastic verpakking bij kamertemperatuur in 2 uur laten ontdooien.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Holtes van muffinvorm invetten met olie. Geitenkaas boven kom verkruimelen en mengen met zongedroogde tomaten. ½ tl tijm en royaal peper.
Filodeeg voorzichtig uitvouwen en halveren. Telkens deegvel in holte leggen, met rondom evenveel overhangend deeg. Wat geitenkaasmengsel erin scheppen en overhangend deeg samenpakken, dichtknijpen en voorzichtig slag draaien, zodat buideltje ontstaat.
Muffinvorm in midden van oven schuiven en buideltjes in 10-12 minuten goudbruin en knapperig bakken. Buideltjes iets laten afkoelen.
Zure room mengen met honing en rest van tijm. Saus op smaak brengen met zout en peper.
Geitenkaasbuideltjes warm serveren met honingroomsaus.
Materialen
Muffinvorm met 12 holtes