Pandanrijst met Thaise curry

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 03-03-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zout
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theel citroenschil geraspt
  • 200 gram sperziebonen
  • 400 gram hamlappen in reepjes
  • 300 gram Pandan rijst
  • 400 ml vleesbouillon
  • 2 eetl sojasaus
  • 1-2 theel (Thaise) rode currypasta (potje)
  • 1 zakje gedroogde basilicum
  • 75 gram santen (kokosblok)
  • 2 eetl olie

Bereiden

De Pandanrijst koken met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. In een pan met olie de knoflook fruiten. De currypasta 2 min. zachtjes meebakken. Bouillon en citroenschil even mee laten koken. De santen toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Ondertussen de sperziebonen roerbakken tot ze beetgaar zijn. De reepjes vlees aan de currysaus toevoegen en alles zachtjes nog 5 min. doorkoken. De curry op smaak brengen met sojasaus en basilicum. De Pandanrijst serveren met de curryschotel en de rfoergebakken boontjes.

Bronvermelding