Pizzette voor bij de borrel.Deze mini pizza's (pizzette) zijn gemakkelijk te maken en heerlijk voor bij het aperitief Serveer ze warm op een houten plankje (voor een rustiek gevoel)

Anders, Hapje, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje tomatensaus
  • 250 gr bladerdeeg

Bereiden

250 gram bladerdeeg tomatensaus (uit pakje) 2 mozzarellakaasjes gedroogde oregano zout (en een heerlijke fles rode wijn!) Bereiding Rol het deeg met een deegroller uit totdat het totale oppervlak ongeveer drie keer zo groot is. Neem dan een borrelglaasje (met een diameter ongeveer 3 cm) en steek daarmee de pizzarondjes uit. Doe op elke rondje een eetlepel tomatensaus, een snufje zout en de blokjes mozzarellakaas. Strooi er tenslotte wat gedroogde oregano over. Leg de pizzarondjes een ovenschaal die je hebt bedekt met een vel ovenpapier. Bak de mini pizza's in ongeveer 10 minuten op 160 graden gaar (vergeet niet de rondjes af en toe te controleren). Je kunt ze natuurlijk verder zo lekker maken als je wilt. Garneer je pizza naar smaak en wens met champignons, met chorizoworst of met ricottakaas.

Bronvermelding