Baked beans met feta

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 40 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 06-03-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2,5 el olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortels, geschild, fijngesneden
  • 2 tl komijnpoeder (djinten)
  • 1,5 el geraspte gemberwortel
  • 2 blikken gepelde tomaat van 400 gram
  • 3 tl bruine basterdsuiker
  • 4 blikken rode kidneybonen van 400 gram
  • 3 tl rode wijnazijn
  • 2,5 el gehakte verse korianderblaadjes
  • 1 groene peper, zaadjes eruit, fijngehakt
  • 150 gram fetakaas, verkruimeld
  • 4 bosuitjes, in dunne ringen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden. Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een grote ovenvaste pan. Voeg de ui toe en bak 5-6 min.. Doe dan de knoflook, bleekselderij, wortel, komijn en gember toe en bak 2 min.. Voeg de tomaat, suiker en 400 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10-15 min. zachtjes koken. Roer de bonen erdoor en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Laat ca. 50 min. stoven in de oven met de deksel op de pan. Besprenkel met de rodewijnazijn en bestrooi met koriander, groene peper, feta en bosui. Serveer met brood of rijst.

Bronvermelding