Miniquiche met kaas & bieslook

Hartige Taarten, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

250 g bloem, 125 g koude boter, 4 eieren, zout, vet voor bakvormpjes, 100 g magere spekjes, 1 ui, 2 bos bieslok, 200 g vers geraspte Emmentaler, zwarte peper uit molen, nootmuskaat. Bereidingswijze Bloem, kleine boterklompjes, 1 ei en zout tot een deeg verwerken. Een kogel vormen en deze minimaal 1/2 uur in de koelkast leggen. De vormpjes van ongeveer 6 cm doorsnee invetten. Met een dun laagje deeg uitkleden. De oven op 200 g verwarmen. Voor de vulling de spekjes en de ui in kleine blokjes snijden en zacht stoven. Bieslok schoon maken en in kleine rolletjes snijden. De geraspte kaas met de ui, spekjes, bieslok en 3 eieren verroeren. Met zout, peper en nootsmuskaat op smaak brengen en in de vormpjes verdelen. De miniquiches 15 tot 20 minuten bakken. Nog warm uit de vormpjes halen. De miniquiches smaken lauwwarm het best!

Bronvermelding