Menu
Miniquiche met kaas & bieslook
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
250 g bloem,
125 g koude boter,
4 eieren, zout,
vet voor bakvormpjes,
100 g magere spekjes,
1 ui, 2 bos bieslok,
200 g vers geraspte Emmentaler,
zwarte peper uit molen, nootmuskaat.
Bereidingswijze
Bloem, kleine boterklompjes, 1 ei en zout tot een deeg verwerken.
Een kogel vormen en deze minimaal 1/2 uur in de koelkast leggen.
De vormpjes van ongeveer 6 cm doorsnee invetten. Met een dun
laagje deeg uitkleden. De oven op 200 g verwarmen. Voor de vulling
de spekjes en de ui in kleine blokjes snijden en zacht stoven. Bieslok
schoon maken en in kleine rolletjes snijden. De geraspte kaas met
de ui, spekjes, bieslok en 3 eieren verroeren. Met zout, peper en
nootsmuskaat op smaak brengen en in de vormpjes verdelen.
De miniquiches 15 tot 20 minuten bakken.
Nog warm uit de vormpjes halen.
De miniquiches smaken lauwwarm het best!