Menu
Lasagne met bospaddenstoelen, spinazie en parmaham
Ingrediënten
- 1 kg wilde paddenstoelen
Bereiden
1 kg wilde paddenstoelen
2 tenen knoflook
een scheutje olijfolie
25 g boter
12 lasagnevellen
200 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
8 sneetjes parmaham
50 g geraspte parmezaan
peper en zout
Voor de bechamelsaus:
50 g boter
50 g bloem
1 l melk
2 el mascarpone
1 bosje bieslook
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de paddenstoelen schoon en halveer grote exemplaren. Hak de knoflook grof. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan op een hoog vuur. Bak de paddenstoelen en knoflook kort op, zodat ze goudbruin en krokant worden. Kruid nadien met peper en zout en hou apart.
Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een pan, roer er de bloem onder en klop er beetje bij beetje de melk onder tot een gebonden saus ontstaat. Laat de bloem 1 min. op een laag vuur uitkoken en roer er dan de mascarpone en bieslook onder. Kruid royaal met peper en zout.
Vet een diepe ovenschotel in met boter en beleg de bodem met lasagnevellen. Stel de lasagne als volgt samen in laagjes: bestrijk de lasagnevellen met bechamelsaus en verdeel er achtereenvolgens paddenstoelen, spinazie en parmaham over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en werk af met de Parmezaanse kaas. Bak 30 à 35 min. in de oven tot de kaas goudbruin is en de lasagne door en door warm.