Aubergine uit de oven met warme chili-tomatensalade

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Fusion.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 15-03-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pot basilicum
  • 2 grote aubergines
  • 150 gram meergranenrijst
  • 300 gram trostomaatjes
  • 1 rood pepertje, zonder zaad in flinters
  • 2 sjalotjes, gehalveerd in reepjes
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • oregano
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • olie

Bereiden

Snijd de aubergines horizontaal doormidden en kerf ze ruitvormig in tot op de schil. Meng 3 eetlepels olie met de uitgeperste knoflook, een halve theelepel zout en oregano. Bestrijk de aubergines met dit mengsel en duw het in de kerven. Zet de aubergines in de oven (200 graden) en laat ze in 40 minuten gaar worden. Kook de rijst. Fruit ondertussen de sjalotjes en de peper in wat olie. Voeg de halve tomaatjes toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg balsamico en zout naar smaak toe en houd warm. Meng de basilicum door de warme salade en verdeel over de aubergines. Geef twee auberginehelften per persoon met de meergranenrijst.

Materialen

ovenschaal waar 4 auberginehelften inpassen

Bronvermelding