'Griekse stoofschotel van rundvlees met knoflook' Een pittig stoofpotje, heerlijk met witte rijst en een frisse salade

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 31 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

1 kg riblappen, doorregen 125 ml vleesbouillon 200 gr feta 4 tomaten 2 paprika, geel 1 el oregano 2 tl chilipoeder 1 el tomatenpuree 2 el rode wijnazijn 3 el olijfolie 2 tenen knoflook Snijd de paprika in reepjes, de tomaten ontvellen en in partjes en de knoflook in kleine stukjes. Snijd het vlees in grote stukken en leg dit in een ovenschaal. Voeg de wijnazijn, olie, oregano, knoflook en chilipoeder toe. Roer alles goed door elkaar en laat dit minimaal 15 minuten intrekken. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper. Giet de bouillon in de schaal en zet dit met deksel in een koude oven. Zet de oven op 180 graden en laat het vlees in 2 uur gaar worden. Voeg na ongeveer 2 uur de tomaten en paprika toe. Haal de schaal uit de oven, brokkel de feta erover en laat dit heel even met de deksel er op staan.

Bronvermelding