Andijviestampot met zongedroogde tomaatjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 17-03-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 grote krop andijvie
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 rookworst
  • 1 bakje gerookte spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote uien
  • 1/2 potje zongedroogde tomaatjes
  • (geraspte of in blokjes gesneden kaas naar smaak)
  • 1 klont roomboter
  • 1 scheutje melk
  • peper en zout naar smaak

Bereiden

1. Schil de aardappels en kook ze gaar 2. Was ondertussen de andijvie en snijd hem fijn, laat uitlekken in een fergiet 3. Snipper de uien en bak ze samen met de spekjes in een koekenpan 4. Pers of snijd de twee knoflookteentjes, doe dit bij het ui mengsel 5. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes 6. Stamp de aardappels fijn als ze gaar zijn, voeg wat roomboter, het ei, een scheutje melk toe en een eetlepel mosterd toe. 7. Voeg de andijvie, het uitmengsel, de kaas en de zongedroogde tomaatjes toe en roer goed door elkaar. breng op smaak met wat peper en zout 8. Warm het geheel nog even goed door, roer wel zeer regelmatig door de pan, anders koekt het heel snel aan!! 9. Serveer met een rookworst Tip: Kan ook prima zonder zongedroogde tomaatjes en de knoflook In plaats van twee uien kun je op het laatste moment ook wat bosuitjes in ringetjes gesneden toevoegen.

Bronvermelding