Deelbrood

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 01-11-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak wittebroodmix
  • 25 gram boter
  • 300 ml handwarm water
  • 150 gram olijven- of tomatentapenade
  • 1 ei, geklutst

Bereiden

Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het in maximaal 12 gelijke porties. Druk iedere portie een beetje plat en verdeel de vulling hierover. Laat de deegranden een beetje vrij en bestrijk deze met losgeklopte eierdooier. Knijp het deeg dicht en vorm er bolletjes van. Leg die tegen elkaar aan op een ingevette bakplaat, bedek met een vochtige theedoek en laat nog 20 minuten rijzen. Bestrijk de broodjes met overgebleven eierdooier en bak ze onder het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar en mooi bruin.

Materialen

Beslagkom Mixer met deeghaken Bakblik Bakpapier Kommetje

Bronvermelding