Couscous met courgette en paprika

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 19-03-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • 0,5 zakje marokkaanse kipkruiden
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 courgettes, zonder zaadjes in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 450 gram couscous
  • 1 liter kippenbouillon van 2 blokjes
  • 1,5 tl sambal badjak
  • 1 snuf kaneel
  • roomboter
  • peper
  • zout

Bereiden

Meng de Marokkaanse kipkruiden door de blokjes kipfilet en laat even intrekken. Laat de rozijnen wellen in warm water. Snijd intussen de groente in blokjes. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de kipfilet bruin in olijfolie. Zet het vuur wat lager en doe de ui en de knoflook erdoor en laat even meebakken. Voeg de courgetteblokjes en de paprika door het kipmengsel en bak dit ongeveer 10 minuten totdat het gaar is. Voeg aan het einde de sambal en de kaneel toe. Voeg de uitgelekte rozijnen toe en meng goed en laat nog even doorbakken. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden met kippenbouillon. Wanneer de couscous goed geweld is een klontje roomboter erdoor mengen en direct serveren met de groenteschotel.

Bronvermelding