BBQ Groenterecepten

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 10-12-2007 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • tomaten

Bereiden

Auberginespies met krielaardappeltjes 1 aubergine , 16 krieltjes in de schil, 100 gram gedroogde tomaatjes op olie, 3 takjes verse basilicum , vers gemalen peper, 16 cherrytomaatjes , 4 spiesen Snijd de aubergine in de lengte in 6 dunne plakken. Halveer de plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten liggen. Kook ondertussen de krieltjes bijna gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Pureer de gedroogde tomaatjes, met aanhangend olie, samen met de basilicumblaadjes in een keukenmachine tot een pasta. Breng op smaak met peper. Dep de plakken aubergine droog. Bestrijk ze met het tomatenmengsel. Rol elke plak stevig op. Rijg afwisselend de auberginerolletjes, de krieltjes en de cherrytomaatjes aan de spiezen. Bestrijk de spiezen rondom met olijfolie. Laat ze in circa 10 minuten rondom bruin roosteren op de hete barbecue. --- Sesamcourgettes voor 4 personen 3 courgettes , sesamolie om te bestrijken Dressing: 3 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel verse, fijngehakte rozemarijn , 1/2 theelepel suiker, peper & zout naar smaak Snijd de courgettes in de lengte doormidden (grote courgettes kun je in meerdere dikke plakken snijden). Bestrijk de plakken met sesamolie. Leg ze op de het barbecue en rooster ze aan beide kanten in 5-10 minuten mooi bruin. Leg ze in een schaal. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Giet de dressing over de courgettes. Serveer warm of koud. Groentespiesjes tandoori 1 courgette in blokjes, 1 bakje champignons, 1 bakje kerstomaatjes , ½ aubergine in blokjes, 2 eetlepels olijfolie , 1 geraspte ui , 2 eetlepels tandoori-kruiden, 1½ dl yoghurt. Rijg de groenten aan spiesjes. Vermeng de olijfolie met de ui, de tandoorikruiden en de yoghurt en bestrijk de groentespiesjes ermee. Laat de smaken ongeveer 3 uur intrekken. Laat ze op het rooster in ongeveer 5 minuten gaar worden.

Bronvermelding