Geroosterde knoflook-kruidensaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 19-06-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • knoflook

Bereiden

Pesto achtige saus die lekker is bij vlees en vis of gewoon bij lekker brood als dip 2 bollen knoflook , de top er af gesneden,1 tl en 1,3 dl olijfolie, 1 kopje peterselie fijngesneden, 4 ansjovisjes afgespoeld, 2 el kappertjes, 2 el fijngesneden basilicum, 1 el citroenschil fijngesneden Bereiding Verhit de oven voor op 180C. rooster de knoflook in folie met de tl olijfolie, ca. 1 uur tot de teentjes zacht zijn. Teentjes uit de schil drukken en pureren. Meng de knoflook met peterselie, basilicum, ansjovis, kappertjes, citroenschil in een keukenmachine. Voeg terwijl de motor draait de olie toe tot een smeuige massa ontstaat, op smaak brengen met peper en zout. Koel bewaren, gebruiken bij kamertemperatuur.

Bronvermelding