Pastaspekjestaart

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 27-03-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram pipe rigate pasta
  • 350 gram prei in dunne ringen
  • 3 eieren
  • 125 ml creme fraiche
  • 5 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 200 gram gerookte spekreepjes

Bereiden

Kook de pasta in een grote pan met ruim kokend water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de prei de laatste 5 minuten mee met de pasta. Giet de pasta en prei af in een vergiet. Klop in een kom de eieren met de creme fraiche los. Voeg twee derde van de peterselie en zout en peper toe. Schep de pasta en de spekreepjes door de eieren. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en zet het vast met de rand. Schep de pasta in de vorm. Bak de taaart in het midden van de oven goudbruin. (20 min) Maak met een met mesje de zijkant van de pasta los. Verwijder de rand en snijd de taart in stukken. Strooi de resterende peterselie erover. Eventueel zou ik er ook nog iets van geraspte kaas, feta etc. aan toevoegen.

Materialen

springvorm (24cm) ingevet en bakpapier

Bronvermelding