Frisse spaghetti met kip en andijvie

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 27-03-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, gehalveerd en in dunne plakjes
  • 300 gram kipfiletreepjes
  • 250 gram fijngesneden andijvie
  • 300 gram spaghetti
  • 300 ml yoghurt

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien ca. 4 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi de kip met zout en peper. Roer de kip door de uien en bak 5 minuten tot de kip goudbruin en gaar is. Schep de helft van de andijvie door de kip en laat de groente iets slinken. Kook intussen in een grote pan de spaghetti in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af in een vergiet. Schep de pasta terug in de pan en roer de yoghurt en de rest van de andijvie erdoor. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden. Verdeel de kip erover. Maar er royaal verse peper over. Eventueel de andijvie vervangen door jonge bladspinazie, rucola of kropsla.

Bronvermelding