OVEN GEHAKT: Gehaktrol met verborgen eieren

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 12-10-2010 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 kleine eieren
  • 3 dikke plakken cornedbeef (ca. 180 gr)
  • 750 gr gehakt
  • peper en zout
  • 1 el worcestershiresaus
  • 2 el barbequesaus
  • 1 kleine ui
  • 1/2 el boter of margarine

Bereiden

VOORBEREIDEN: Eieren in 7 min bijna hardkoken. Laten schrikken en voorzichtig peellen. In kom cornedbeef fijnprakken. Toevoegen gehakt, zout, peper, worcestershire- en barbequesaus. Goed mengen. Op plank gehakt uitspreiden tot rechthoekige lap van ca. 1 cm dikte. Im midden eieren leggen. Gehakt over eieren heen leggen en dichtvouwen tot gehaktrol. Zijkanten goed aandrukken. In ovenschotel leggen. Ui pellen en snipperen. Over bovenkant van gehaktrol ui verdelen en beetje indrukken. Tot gebruik afgedekt wegzetten in koelkast. BEREIDEN: Oven voorverwarmen op 200°C. Klontjes boter over gehaktrol verdelen. In midden van oven gehakt in ca. 50 min gaar en bruin bakken. Af en toe bedruipen met bakvet. Lekker met koolsalade of coleslaw.

Materialen

ovenschotel of cakevorm met inhoud van ca. 1 liter

Bronvermelding