Spaghetti Bolognaise

Pasta, Hoofdgerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 03-10-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 dessert lepels mosterd
  • 1 kilo rundergehakt
  • 1000 ml tomatenketchup
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 bakje champignons
  • 4 tomaten
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 dessert lepel djintan
  • 1 dessert lepel kerrie
  • 1 dessert lepel laos
  • 1 dessert lepel gemberpoeder
  • 3 dessert lepels kaneel
  • 2 cupjes koffiemelk
  • 500 gram spaghetti
  • olie
  • 1 steelpan bouillon
  • bloem
  • 2 paprika's

Bereiden

Snij alle ingredienten in kleine stukken.Rul het gehakt en breng dit op smaak met zout en peper. Doe het gehakt in een grote pan. Roerbak de uien, knoflook, courgette, paprika en de champignons. Voeg deze toe aan het gehakt. Zet intussen de spaghetti op. Voeg wat olie toe aan het water, dit vookomt plakken. Doe de tomatenketchup bij het gehakt met de groente. Blijf goed roeren. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Hoeveelheid is naar eigen inzicht. Ook de tomatenpuree kan erbij. Maak de saus wat dikker met bloem of maizena. Voeg alle kruiden toe en de tomaten en de prei. Als laatste de koffiemelk erbij. Spaghetti afgieten en in het vergiet afspoelen met koud water. Eventueel wat olie eroverheen gieten. Serveren met ciabatta, sla en paramazaanse kaas. Eet smakelijk!

Materialen

2 Grote pannen Wok Snijplank Vergiet

Bronvermelding