Curry met kikkererwten en rookworst van opa Williams

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 02-04-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rookworst (mager)
  • 1 grote pot kikkererwten, afgespoeld
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 rundvlees bouillontablet
  • verse koriander
  • 1-2 el dal curry mix (pakje van Shan)

Bereiden

Snij de rookworst in kleine blokjes. Haal de blaadjes van de koriander en hak ze fijn (hoeveelheid naar smaak). Fruit de ui en knoflook aan in (kokos) olie. Voeg de uitgelekte kikkererwten en rookworst toe en bak even mee. Voeg de curry toe (voor ons is 1 el voldoende, want de mix is pittig!). 1/2 bouillontablet erbij en wat water. Breng aan de kook en laat zachtjes een minuut of 15 koken. Voeg vlak voor het serveren de koriander toe en warm even mee. Erg lekker met kokosrijst en raita (zie recept).

Bronvermelding