Menu
'(PAAS)-taart met monchou en advocaat' Niet alleen met pasen lekker
Ingrediënten
- zie bereiding
Bereiden
100g volkorenbiskwie
2 tl cacaopoeder
80g boter of margerine
1/4 l slagroom
200g monchou(verse roomkaas)
7 el advocaat
50g basterdsuiker
4 blaadjes gelantine
3 eetl.heet water
evtl. paaseitjes(voor de versiering)
Bereidingswijze
Verkruimel volkorenbiskwie en roer er cacaopoeder en de gesmolten boter door.
Verdeel het mengsel over de springvorm(20cm) en druk het glad (met een lepel). In ± 30 min.in de koelkast hard laten worden.
Klop in een kom de slagroom.
Klop monchou-kaas en voeg advocaat en basterdsuiker toe en mix het tot een soepele massa.
Week blaadjes gelantine enkele minuten in koud water.
Knijp de gelantine uit,los in 3 eetl. heet water op en roer het door het monchou-mengsel.
Spatel de slagroom door het mengsel en verdeel over de taartbodem. Laat de taart ± 3 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder de rand van de springvorm.
Garneer de taart met toefjes slagroom en paaseitjes.